onsdag 19 maj 2010

Travis soverier

Travis börjar sannerligen bli en stor kille.
Det märks så på hans prat där det bara sprudlar med ord. Och nu när hans ordförråd utökas något ofantligt blir det lite snubblerier på de ord som han redan kan, eftersom han har så mycket att berätta. Det är så häftigt att följa med hans utveckling!
När det gäller hans sömn så sover han som en prins på nätterna, värre är det vilken tid han somnar för natten.. För ett tag sedan kapade vi ner hans sömn på dagtid till en timme, men nu tycks det bli så att han inte behöver sova något alls. Inte mig emot, dagarna om helger m.m. blir mer sammanhängande och det behövs inte tänkas på att planera dagen i två delar.
Den senaste tiden har han nämligen börjat knoppa in runt 20-20.30tiden mot tidigare 19.00. Vi grubblade inte så mycket på det. Men igår när han var pigg som en lärka vid 22.00 så insåg vi att det inte funkar. Han skulle vara tok för trött för att gå upp till dagis på morgonen, och som tur var hade jag hemstudier. Så jag valde att han fick vara ledig hemma med mig idag och sova ut riktigt för att sedan skrota sovtillfället på dagen. Mycket riktigt så sov han ända till 9 nu på morgonen. Så nu får vi se hur det går. Här hemma blir det säkerligen inte några problem då han redan sen innan valt att skippa sovandet vissa dagar. Det bottnar säkert i att vi inte har samma tempo här hemma som på dagis.

Nu sitter han på sitt rum och leker som bäst med sin älskade tågbana och sina småbilar. Han sorterar och styr, och finner verkligen ro till att hålla på så länge länge. Älskade lilla barn ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar