onsdag 19 januari 2011

Tindra 3 månader

Idag är lillsnuttan 3 månader. Här kommer en liten uppdatering om delar ur hennes tillvaro.

Vikt: 5610 gram
Längd: 58,5 cm
Huvudomfång: 39 cm
(Uppgifter sedan senaste bvc-besöket den 11/1-10)


Socialt:
Tindra gör ständigt respons på när man pratar med henne. Detta kan ske genom svarsleenden, följa blicken och se efter vart man är. Hon "pratar" även med oss, och ibland i långa ramsor. Hon är en tjej som gillar tillvaron och är allt som oftast lugn som en filbunke.

Mat:
Amningen fungerar fortsatt bra och hon äter som tidigare oftast med 4 timmars intervaller. Det är ingen förändring på matfronten utan hon har fortfarande filosofin med att äta kvickt och det hela  tar ca 5-7min, och sedan är hon mätt, go och glad.
Fysisk utveckling:
Hon ligger mycket på mage i sitt babygym och kikar runt om sig. Idag vände hon sig från mage till rygg, bortsett från att hon hade benen i kors när hon vänt runt. Hon är stadig med nacken och stabil i kroppen i övrigt. Händerna är ofta inne i munnen och hon blir frustrerad när hon lyckas flaxa iväg händerna bort från munnens goda tag. Hon rörs sig mycket med kroppen och ligger sällan på samma ställe i sängen under tiden hon sover.

Sömn:
Tindra har sitt långa sovpass under förmiddagen. Hon vaknar oftast vid halv åtta tiden på morgonen. Då byter vi blöja, tar på nya kläder för dagen och hon får mat. Vid halv nio då vi lämnar Travis på dagis ligger hon i sin vagn och somnar, och sover sedan till elvatiden. Då är det amning som gäller innan brorsan hämtas på dagis. Sedan sover snuttan till omkring halv ett tiden för att sedan varva dagen med vakentid och powernaps som varar allt mellan 20 minuter till en timma. Hon somnar fortfarande för natten runt 22-tiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar