måndag 21 februari 2011

Tindra 4 månader

I lördags blev snuttan 4 månader. Här kommer en liten uppdatering om vad som sker i hennes tillvaro. Längd-, vikt- och huvudomfångsuppgifter kommer senare i veckan efter 4 månadersbesöket på BVC.

Socialt:

Tindra kan låta i långa ramsor och "pratar" på med den person som sitter henne närmast. Hon är sällan tyst utan gillar att gurgla och hålla igång med ljud. Hon trivs ypperligt i famnen hos oss, likaså i babygymmet eller själv i babysittern. Hon är fortsatt en tjeja som gillar livet omkring sig och finner sig i det mesta som vardagen har att erbjuda. Travis blir hon extra glad mot när han kommer och pratar med henne.


Mat:

Amningen rullar på lika bra som tidigare. Hon äter med 4 timmars mellanrum och en del nätter kan det ske med 5 timmars intervaller. Hon har sedan tidigare varit en hejare på att äta, 5-7 minuter och sedan är det klart. Men nu kan hon även ligga kvar och mysamma litegranna om dagarna. Det är precis som att hon kommit på att maten faktiskt inte tar slut och att det är mysigt att ligga där en extra stund.

Fysisk utveckling:

Tindra är stadig i nacken och numera lyfter hon upp överkroppen när hon ligger i babysittern eller i våra famnar. Hon liksom armbågar sig upp, och senast idag gjorde hon det även helt från ryggläge då hon låg i babygymmet. En stark tjeja är hon. Tummen och händerna i övrigt hittas ständigt i hennes mun och de åker runt i takt med hennes gurgel och "prat".

Sömn:

Hennes lång förmiddagspass vad det gäller sovning har blivit lite kortare. Numera somnar hon om först vid nio-tiden efter att ha vaknat vid kl.7.30. Hon sover sedan fram till kl.11. då hon vill äta, innan vi beger oss för att hämta hem storebror från förskolan. Eftermiddagen är det sömn lite här och då som gäller, ingen särskild rutin vad det gäller klockslag, utan det kan variera. Ibland kan hon hålla sig vaken i fyratimmarspass, andra gånger är hon trött igen efter en timma. Om nätterna sover hon bra (förutom nu när hon varit förkyld, av förståliga skäl) och somnar allt mellan kl.20-22. Hon vaknar i regel runt 3-tiden på natten för mat, för att sedan somna om på två röda.

1 kommentar: