fredag 11 mars 2011

Balsam för själen

Gårdagens utv. samtal var som balsam för själen. Nu när Travis stundtals är inne i en riktig trotsperiod där gränser testas åt höger och vänster, varvat med att han är den underbart fina kille som vi älskar högt. Just då är det skönt att höra ord som att han är en trygg kille, snäll mot sina kompisar, ständigt utvecklas framåt m.m. m.m.

Det blir som ett kvitto på att vi strävar i rätt riktning och att vi gör vårt bästa för vårt barn. För många gånger ifrågasätter vi oss själva, jag och Rickard, om vi kunnat gjort annorlunda i vissa situationer för att ha underlättat för att en konflikt eller annat skulle ha uppstått. Självklart tryter tålamodet ibland, pga av ens egen sömnbrist m.m. och då får man lära sig att bita sig i tungan. I vissa fall hinner man göra just det, i andra fall tänker man sig inte för och situationen blir därefter.

Att ha vänner med barn i samma ålder är så skönt. Det är guld värt att bolla tankar och utbyta ideér, och allra helst är det makalöst härligt att se barnen leka tillsammans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar