torsdag 19 maj 2011

Mat- och bakdag

Dagen efter lunch har sannerligen varit produktiv. Jag har huserat i köket hela eftermiddagen, varvat med att leka med barnen och tvätta. Efter lunchintaget bakade jag och Travis muffins som vi fyllde frysen med till kommande ALV-besök. Jag fortsatte sedan med storkoket till Tindra. 18 portioner vilar nu i frysen för kommande middagar för lillfröken. Hon svalde hela portionen mat efter lite sång från min sida. Det värmde, ett gott betyg med andra ord. Charm, leenden, skratt och sång, ja det är vad Tindra gillar bäst.

Till middag idag blev det soppa, precis som varje torsdag. Vi har nämligen infört sopptorsdagar. Det är den dag som det passar bäst, då Rickard äter ute med jobbet varje fredag, vilket medför att han inte behöver ta med sig matlåda. Det blir lätt lite skvalpigt i hans rygga i och med hans cykelfärd till jobbet annars. Haha! Vi testar en ny sopprätt varje gång, och har kört nu i 8 veckor. Sitter ni inne med några smaskiga sopprecept så dela gärna med er.

3 kommentarer:

  1. Köttfärs o potatissoppa är riktigt smarrigt! :)

    SvaraRadera
  2. Smidig soppa: potatis bitar, falukorv strimlad, sommargrönsaker (morot, blomkål,ärtor) och kycklingbuljong 2 tärningar :)

    Mysig blogg du har ;)

    Kram suzette

    SvaraRadera