torsdag 18 augusti 2011

Tindra 10 månader

Imorgon blir vår lilla sessa 10 månader. Hon mäter nu 75 cm över marken och väger 9 260 gram.

Tiden springer som bekant i ett rasande tempo och många gånger får man nypa sig själv i armen för att stanna upp, se sig omkring och insupa alla ögonblick; stora som små.

Tindra är upptäckarglad och äventyrslysten. Hon kryper omkring på alla våra kvadratmeter för att se om det finns något nytt spännande att titta, känna och gärna smaka på. Hon går längs med möbler och står gärna och dansar lite upp och ner när musik spelas via tv:n. Allra helst de gånger som storebror kikar på barntv. Musik hänger även med då hon ska sova för natten. Då drar vi igång radion som poppar de senaste låtarna i lämplig volym till sövningen och med hjälp av de somnar hon gott. 

Storebror är fortfarande den stora förebilden. De verkligen lyser om Tindra när Travis omfamnar henne och man ser att hon avgudar honom. Annars är hon inte lika kramig som sin storebror. Utan det är en snabb omfamnings om gäller och sedan är hon oftast nöjd och vill vidare. Hon har sällan ro att sitta stilla i knät, utan vill gärna röra på sig. 

Vad det gäller sömnen är den bra om dagarna då hon sover ett pass under förmiddagen på ca 1-1½timme och sedan ett lite kortare runt 13-tiden. Hon brukar sedan somna för natten runt 18-19 och sover sedan bra tills efter midnatt. Då kan det bli mer än en handfull gånger som hon behöver stoppas om och få nappen igen. Som bidragande orsak till sömnbekymmer har snuttan fått två tänder i undre käken som har bidragit till feber och svårighet till att komma till ro. Hon verkar också drömma mycket och bearbetar alla sina intryck som hon fått under dagen.

Vi hoppas att hon kan komma att sova bättre, framförallt för hennes egen skull, men också för att få lite piggare färäldrar.   

Hon äter med glad aptit. Dock är hon lite skeptisk till större bitar i den lagade maten, hon får lätt kväljningar av dem. När det gäller frukt och bröd m.m. äts dem dock i större bitar utan några som helst protester. Så vi fortsätter öva med lunch och middag i grövre konsistens.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar