lördag 4 december 2010

Ingen scharlakansfeber

Vi har under veckan tampats med att få i Travis mat. Det har stundtals gått fint, men många gånger har han inte velat äta. Isglass har funkat bra för den onda halsen och dryck (speciellt mjölk, men även vatten) har han druckit av i mängder såväl dagtid som under natten.
Hans feber har pendlat upp och ner, och för varje dag har det känts som han mått bättre för att sedan återigen vara tillbaka på ursprungsläget dagen efter, trots febernedsättande.

Så efter egenvård, som i regel är den första rekommendationen, här hemma sedan i tisdags så lyfte jag idag telefonen till Hälsocentralen i Vimmerby och vi fick en tid för undersökning.
De hade på tre timmar diagnostiserat inte mindre än fyra barn med scharlakansfeber och trodde nu att han var näst på tur. Men halsprovet visade inga steptokocker =ingen scharlakansfeber. Sänkan var dock på tok för hög, så vad han nu än har så är det en infektion i kroppen som inte vill ge med sig med varken ipren eller panodil. Så kåvepeninkur väntar nu under en tiodagarsperiod. Så nu hoppas vi besegra bacillerna.

Idag har Travis för övrigt varit ovanligt piggelin, och det känns jätteskönt. Han har ätit med godare aptit än på länge och hållt igång fram till sjutiden här ikväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar