tisdag 21 december 2010

Tindra 2 månader


I söndags blev Tindra 2 månader. Tänka sig vad tiden flyger iväg och vad skruttan växer. Tänkte göra en lite update om vad som försiggår i vår minstings liv.


Vikt: 5070 gram

Längd: 57,5 cm

Huvudomfång: 38,3 cm


Socialt:

Sedan 3 veckor tillbaka har Tindra börjat le och svarar med ett leende om man pratar med henne. Hon gör även ljud ifrån sig och "pratar" tillbaka. Hon gurglar och låter. Det är underbart att se att man kan skapa kontakt och att hon ger respons på omgivningen. Hon gillar att vara med och när det händer saker omkring henne. Att vara i famnen är en favorit.


Mat:

Amningen fungerar kanonbra och hon äter oftast med 4 timmars intervaller. Hon slurpar i sig maten kvickt, lite med inställningen att den skulle ta slut, att det går på ca 5-7min och sedan är det klart. Hon äter endast från en sida vid ett mattillfälle, för att sedan skifta sida till nästa matintag. Eftersom hon gillar maten så bra kan hon få lite för mycket av det goda ibland, men "jämnar" då till det med att kräkas upp litegranna.


Fysisk utveckling:

Tindra är mycket stark i nacken och kan balansera huvudet allt bättre. Om vi lägger henne på magen i när hon ligger i sitt babygym kan hon hålla upp huvudet och kika omkring en stund. Hennes händer letar sig allt mer in i munnen och hon snuttar på dem. Händerna håller hon öppna mer nu och flaxar mycket runt med dem. När hon blir glad så sprätter det i hela henns kropp och benen far upp och ner.


Sömn:

Från att vara en nästintill sovande baby, har Tindra gått till att ha allt längre vaken perioder. Hon somnar för natten runt 22-tiden och sover sedan oftast fram till 3-tiden då det vankas mat. Sedan somnar hon om igen och sover till 7.30-8.00 tiden då det är mat igen som gäller. Hon sover sedan oftast igenom förmiddagen fram till 12, då hon äter och sedan är vaken. Babysittern är då en given plats då hon sitter och kikar på oss när vi styr med lunchen och annat. Vakentiden sedan under dagen kan vara som längst i tvåtimmarsblock, för att ta lite powernaps där emellan. När vi åker bil somnar hon alltid och likaså när vagnen är i rullning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar